PPD Zagreb izvukao danski Kolding

Rukometaši PPD Zagreba saznali su protivnika u osmini finala Lige prvaka. Za ulazak u četvrtfinale hrvatski prvak igrat će protiv danskog Koldinga. Prva utakmica igrat će se u Zagrebu 14. ožujka, a uzvrat je u Kopenhagenu između 18. i 22. ožujka.

Zagreb je osvojio treće mjesto u skupini A sa šest pobjeda i četiri poraza, a Kolding je do drugog mjesta u skupini stigao sa šest pobjeda te po dva neodlučena rezultata i poraza.

Ja sam i priželjkivao Kolding, jer je on bio nešto između onoga što smo željeli - mađarski Pick Szeged, i onog što nismo htjeli, a to je Vardar. To je jedan iskusan sastav za dosta poznatih igrača, poput Kima Andersona, Boa Dybdala Spellerberga, Lassea Boesena i Kaspera Hvidta. To su sve igrači u zrelim godinama. Iskustvo i znanje je na njihovoj strani, a mladost i želja na našoj, prokomentirao je ždrijeb trener Zagrebaša Veselin Vujović.

Trener hrvatskog prvaka priželjkuje barem minimalnu pobjedu: Moji igrači bit će tih 18 dana biti u jednom transu i polusnu u želji da ta utakmica što prije počne. Potrudit ću se da im ulijem samopouzdanje i mirnoću i da tu prvu utakmicu dobijemo  makar s jednim pogotkom razlikom.

Od ostalih parova osmine finala najzanimljiviji je njemački obračun između Flensburga i Kiela, dviju momčadi koje su prošle sezone igrale u finalu završnog turnira, a naslov je osvojio Flensburg.

Kao i prošle godine, završni turnir Lige prvaka igrat će se u Kölnu 30. i 31. svibnja.

Parovi osmine finala:

PPD ZAGREB (HRV) - Kolding (Dan)
La Rioja (Špa) - Veszprem (Mađ)
Montpellier (Fra) - Kielce (Polj)
Aalborg (Dan) - Barcelona (Špa)
Flensburg (Njem) - Kiel (Njem)
Dunkerque (Fra) - Paris SG (Fra)
Wisla Plock (Polj) - Vardar (Mak)
RN Löwen (Njem) - Pick Szeged (Mađ)