Kod Francuza nema starih i mladih – samo dobri i loši

Najveća generacija koja je hodala rukometnim terenima u povijesti. Perosturki svjetski prvaci, trostruki europski i dvostruki olimpijski pobjednici. Francuska postavlja trendove ovoga sporta posljednje desetljeće.

U Kataru su se prošetali do naslova uz jedan slabiji dan i remi s Islandom.

Nema starih i mladih – samo dobri i loši. Po tome se biraju članovi Industructiblesa – neuništivih fajtera koji lome snagom i kvalitetom protivnike posljednjih desetak godina.

Omeyer 38 godina, Jerome Fernandez 37, Narcisse 35, Karabatić 30... Nisu u cvijetu mladosti, ali pucaju snagom i jednostavno su nezaustavljivi.

Od 1985. do danas, znači u gotovo 30 godina Francuzi su promijenili samo dva izbornika. Daniela Constantinija je 2001. naslijedio Claude Onesta. Bio je pravi gušt gledati ovog staloženog stručnjaka u polufinalu i finalu gdje je odisao mirnoćom i tek tu i tamo doviknuo pokoji savjet.

Dobio je i on pojačanje, Didiert Dinart mu je prvi pomoćnik. Odmah s linije 6 metara La Roca ili stijena kako ga zovu sjeo je na klupu. Vodio je većinu time outa – organizirao obranu u kojoj je do nedavno bio ključan. Zaslužni igrači imaju svoje mjesto u selekciji.

Francuzi su svjetski prvaci, Katar dopravk. To je nešto o čemu ima puno prijepora. Legija katarskih stranaca predvođena Danijelom Šarićem na golu napravila je senzaciju. Ide li to samom sportu na čast, presudite sami. Nagrade za polufinale Katara svojim junacima bile su milijun dolara svakom, stan i skupocjeni automobil. Novac u rukometu očito može kupiti sve ili gotovo sve.