Njemački karakter Hrvatske

Hrvatska je pobijedila Njemačku i potvrdila da ima karakter. S pravom smo se pribojavali ovoga susreta, jer je poraz u četvrtfinalu ostavio veliki trag na našoj momčadi. Ali izabranici Slavka Goluže nisu dopustili da ih slome melankolija i tuga i nakon desetak minuta traženja preuzeli su vodstvo.

Da je bilo malo više koncentracije, mogli su naši mati 4-5 pogodaka viška već na poluvremenu. Ali jedan promašeni sedmerac, dva-tri brzopleta šuta i Njemačka je na predahu zaostajala samo dva – 13:11.

Odlično je bila posložena naša obrana. Alilović je također bio na visokoj razini, na kraju je imao 12 obrana. U jednom trenutku pomislili smo da su se konačno posložili na kraju. Nijemci nikako nisu uspjeli pronaći šestorku koja bi bila ravnopravna. Jedini napadač koji je bio iznimno raspoložen bio je Jens Schöngarth. Njegova realizacija bila je 6/10 uz dva izborena sedmerca. Pratio ga je u obrambenom dijeli vratar Silvio Heinevetter s 15 obrana, ali to je bilo premalo za Hrvatsku. Nijemci su griješili izuzetno mnogo (19 tehničkih pogrešaka) i nakon sjajnih blokova našim krilima su otvarali koridore za kontre. Hrvatska ih je skupila čak 10 i pri tome zabila 8 pogodaka. Tako su se manje morali mučiti u igri šest na šest i nepotrebno trošiti snagu. Ona će im itekako trebati za okršaj protiv Danske koja je s 36:33 pobijedila Sloveniju. Tako će se dva razočarana favorita na kraju boriti za 5. mjesto koja na kraju može biti važno zbog domaćinstva jedne od kvalifikacijskih skupina

Dečki tvrde da imaju snage za još jedan susret. Žele se na pobjednički način oprostiti od Katara i ovog Svjetskog prvenstva. Nadajmo se da će doista to i napraviti.