Hrvatska pobjednik skupine

Plan je bio osvojiti prvo mjesto. Plan je realiziran. Hrvatska će imati nešto lakšeg suparnika u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva, a sve nakon toga biti će velika borba. Dojam o igri protiv Makedonije je odličan ako je to uopće bitno. Važni su bili samo bodovi. Uostalom tko će vas za godinu- dvije pitati o tome ako osvojite medalju. Samo se ona pamti. U Španjolskoj prije dvije godine bili smo briljantni sve do polufinala i onda pokleknuli. Osvoji li su dečki na kraju broncu, ali još uvijek se ne mogu oteti dojmu da smo trebali do zlata. Uostalom jedino smo mi dobili svjetskog prvaka.

Malo nervoznije nego što bi se moglo očekivati ušli su naši iskusni igrači u utakmicu. Kada je Makedonija pobjegla na 9:5 Slavko Goluža je reagirao s time outom i Hrvatska se probudila. Uslijedila je serija 4:0, pa prvo vodstvo u 29-oj minuti. Nakon predaha obrana je još malo pojačala agresivnost i kontakt, Makedonci su počeli griješiti i padati u ritmu. Uz našu obranu do pravog izražaja došao je i Mirko Alilović /ukupno 13 obrana/ i već sredinom 2. poluvremena Hrvatska je imala plus pet. S tom razlikom rutinski su priveli susret kraju.

Napokon je u ovom susretu svoj pravi doprinos dala vanjska linija. Ukupno su zabili čak 16 od 29 hrvatskih pogodaka . Jedno vrijeme vukao je Damir Bićanić, onda preuzeo Domagoj Duvnjak,pa na kraju sve ukrasio Marko Kopljar. Hrvatska je dobra to nije dvojbeno. Dečke silno ljute komentari samozvanih kolumnista i kritike nakon prvih susreta premda je jasno da se dižu iz utakmice u utakmicu. Ovom pobjedom protiv Makedonije poslali su poruku svima. Spremni su i sposobni za velike stvari.

U našoj skupini Austrije je dobila Iran 38:26, a Tunis – BiH 27:24 pa sada dosta toga jasno. Hrvatska će biti prva i ide vjerojatno na Brazil u osmini finala. Pobjeda u tom susretu/ tko god bio suparnik/ donosi nam kvalifikacije za Rio, ali jako je važno da prođemo i ¼ finale jer to znači da smo domaćini jedne skupine, a to bi trebalo biti jamstvo da će naši dečki u Brazil. Na, da ne žurimo. Idemo utakmicu po utakmicu, kako to vole reći sportaši. Najprije treba zaokružiti priču skupine u petak s BiH, pa onda razmišljati što i kako dalje.