Nove muke, ali i pobjeda

S Tunižanima nikada nije bilo lako. Tako je bilo i u Dohi. Nakon poraza od Makedonije sastav koji vodi Sead Hasanefendić morao se vaditi na favoritu skupine. A naši su silno željeli isprati gorak okus završnice protiv Austrije. I uspjeli su.

Bio je prav "fajt". Probali su Tunižani na svoj poznati "čvrsti", čitajte prljavi način, ali su ih španjolski suci brzo primirili. Kada god bi se naši odlijepili, Tunižani su zahvaljujući sjajnim dalekometnim  topnicima izvana Bannnouru i Sanaiu vraćali u igru. Do vodstva ipak nikada nisu stigli. Hrvatska je zapravo cijeli susret kontrolirala igru i rezultat, pa čak i u trenucima kada smo imali dva igrača manje. Manja nervoza u prvom dijeli i nekoliko brzopletih akcija stajali su nas skromne razlike na predahu. Ali zato je nastavak bio pravi. Obrana 6-0 podigla je agresivnost koliko su to dopuštali suci i napokon zaustavila tuniške bombardere. Iz takve obrane sijevale su kontre kao nikada. Čupić i Štrlek tako su ukupno postigli 15 naših pogodaka, a ono što je posebno zanimljivo zabili su 9 od 14 cijele ekipe u nastavku. Veseli  me i sve bolje i bolje izdanje Mirka Alilovića. Protiv Tunisa je skupio 13 obrana, ali treba reći da su barem 4 bili čisti ziceri. Naravno kada je obrana prava i njemu je lakše.

Goluža je veći dio susreta držao udarne snage na parketu. S razlogom jer kada god bi uveo nekog mlađeg, slijedio je pad ili isključenje – Slišković pa Gojun i na kraju Karačić. No ostali su to sjajnom pokretljivošću nadoknadili i bodovi su tu. Inače u cijelom susretu bilo je čak 11 isključenje čime su španjolci zadržali prosjek iz prvoga kola od 12 isključenje po susretu. Ukupno ih je bilo vjerovali ili 152. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li suci zadržati taj kriterij ili će on opadati kako se budemo približavali nokaut fazi i  izravnim susretima velikana.

U našoj skupini Makedonci su došli do nove pobjede protiv Irana, ali ne toliko uvjerljivo koliko bi neki očekivali. Završilo je 33:31. Iranci su vodili dobrih 20 minuta, ali su se Makedonci uozbiljili u nastavku i dobili. Tako su zasjeli na vrh naše skupine s 4 boda kao i Hrvatska. Kasnije večeras BiH igra s Austrijom.

Sutra je slobodan dan. Izvrsna prilika za predah igrača i oporavak. U trećem kolu čeka nas Iran pa je realno očekivati da će Goluža dati priliku mlađima, a sačuvati udarne snage za dva ključna dvoboja s Makedonijom i BiH. Prvo mjesto u skupini nosi veliki ulog i nema sumnje da će naši rukometaši dati sve da ga se dokopaju.