Ako se po jutru dan poznaje...

Hrvatska je, prema očekivanju, pobijedila Austriju, ali znatno teže nego što je sugerirao početak, odnosno  uz puno veći utrošak snage nego što su naši željeli.

Naime, sjajno smo započeli susret, Aliliović je zaustavio prva dva napada  Austrijanaca, a napad je zabio tri pogotka iz  tri naleta  s igračem manje, činilo se da će to biti jedna ugodna večer.

U 18. minuti pobjegli smo na  plus pet,  tada je Goluža promijenio glavne snage. Uz  dvije-tri pogreške i jedan neralizirani sedmerac Austrija se vratila u susret. Naši kao da su se malo opustili tijekom odmora i zaboravili da Austirijanci imaju njemački duh , da se  nikada ne predaju. U 36. minuti su stigli na minus jedan, pa u 47. minuti opet. Srećom, obrana je tada proradila i ponovno smo pobjegli na plus tri. No ni tada priča nije bila gotova! Opet su nam počele ispadati lopte iz ruku i Austrija je u posljednjih 40-ak sekundi ponovno na samo  gol zaostatka. Da ne naprave senzaciju pobrinuo se sjajni Ivan Čupić, koji je zabio svoj 11. pogodak i Hrvatskoj donio prve bodove.

Primili smo ponovno 30 pogodaka, što jasno pokazuje da nam obrana još uvijek nije onako čvrsta kao što zna i može biti. Osim toga, naši kao da su zaboravili na upozorenje sa sudačkog seminara - ovdje će se jako strogo kažnjavati svako udaranje, guranje u skoku ili dodir po licu. Moratiće se što prije prilagoditi tom, uvjetno rečeno, novom kriteriju, jer  inače neće biti dobro. S brzim rukometom koji se igra ovdje, igrač manje gotovo uvijek znači gol ili dva u mreži. Takav kriterij mogao  bi im pogodovati sutra protiv Tunisa, momčadi koja nemilice tuče kad god i gdje god stigne.

U dva preostala susreta naše skupine ipak nije bilo iznenađenja. Sve je mirisalo na to u ogledu BiH-a i Irana, ali je prve bodove ipak upisala Bosna i Hercegovina. Iranci su vodili nakon prvog poluvremena 16:12. izdržali su tako još 10-tak minuta u nastavku, ali onda su pali. Zagrebaš Duško Čelica bio je njihov prvi topnik sa šest pogodaka.

Makedonci našega Ivice Obrvana neočekivano lako su izašli na kraj s Tunisom, već  u prvom poluvremenu zabili su im 18 pogodaka. U nastavku je  makedonska obrana odigrala na tragu onoga što igra Metalurg i potpuno je otupila tuniski napad, pa je sve je bilo završeno već sredinom  susreta. Kod Makedonaca  je po običaju sjajan bio Kiro Lazarov s 10 pogodaka iz 18 pokušaja.  Odlična su bila i dva srednjaka - Mirkuloski 6/7 , Naumče Mojsovski 4/5.

Makedonci su tako s pravom pokazali da će napasti poziciju broj dva u našoj skupini i pokušati doći do nešto lakšeg ždrijeba u osmini finala. Živi bili pa vidjeli.