Predstavljen hokej u sanjkama na ledu za osobe s invaliditetom

U Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu je prezentiran novi paraolimpijski sport hokej u sanjkama na ledu za osobe s invaliditetom.

S prvim aktivnostima u ovom sportu, koji je namjenjen prije svega osobama s amputacijama donjih ekstremiteta, paraplegijom ili ukočenošću šake, započeli smo prošle godine osnutkom kluba Mrga, a u realizaciji ovog projekta moramo prije svih zahvaliti na pomoći Hrvatskom i Međunarodnom paraolimpijskom odboru te tvrtki Otto Bock Adria d.o.o. koja nam je donirala sanjke, kazao je voditelj aktivnosti razvoja hokeja na sanjkama na ledu Marko Kocijan.

Po njegovim riječima pravila u ovom sportu su ista kao kod standardnog hokeja na ledu po kojem se osobe s invaliditetom se kreću uz pomoć sanjki i dviju palica.

Do danas nam se pridružilo desetak osoba s invaliditetom i sada pozivam sve zainteresirane osobe s invaliditetom da nam se priključe na treningu u Ledenoj dvorani kako bi iduće godine mogli odigrati i prvu utakmicu, istaknuo je Kocijan.

Hrvatski paraolimpijski odbor ima viziju i misiju da što više osoba s invaliditetom uključi u razne sportske aktivnosti, pa smo se tako odlučili da ovom prigodom promoviramo i hokej, jer je on paraolimpijski sport i na zimskim paraolimpijskim igrama je svakako najgledaniji i najpopularniji sport, izjavio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.