Vrijeme je za promjene

Na Zapadu ništa novo, rekli bi oni koji godinama prate i pate s Dinamom i njegovim europskim putovima.


[VIDEO] Moramo se zapitati kako dalje i kako naći izlaz iz krize

[VIDEO] Dinamo propustio šansu za prolazak skupine

Već 45 sezona zagrebački klub najavljuje  tzv. europsko proljeće i onda se oprosti prije Božića. I bolje reći osramoti. Jer kako drugačije nazvati niz od 13 uzastopnih poraza u skupinama Lige prvaka ili Europske lige. A upravo to je ostvario Dinamo porazom od slabašne Astre. I sve još i ne bi bilo čudno da maksimirski čelnici nisu prije samo mjesec dana tvrdili da je to "najbolji  Dinamo u posljednjih 10 godina, da su u momčad uložili 13 milijuna eura i da pravi europski rezultati tek dolaze".

Ali na žalost kao i mnogo rodina ranije modra stvarnost do lipnja će biti HNL. Skupe noge Portugalaca, Argentinaca, Francuza i ponešto domaćih snaga trčat će livadama domaćeg bespuća da bi trijumfalno na kraju sezone proslavili novi naslov prvaka "La Decimu", deseti uzastopni. Na najskromnijoj svečanosti koja se može zamisliti navijačima će se opet baciti prašina u oči o uspješnoj sezoni, nedostatku sreće u Europi i novim  izazovima na putu do  Lige prvaka. Kada se to ne uspije  ostvariti, dobra je i EL jer momčad je tek u stvaranju. Deja vu. Već viđeno bezbroj puta. Od toga su umorni svi. Vjerojatno i dobro plaćeni klupski službenici.      

Gotovo je nevjerojatno da se momčad koja je gazila u domaćim okvirima, i bila pristojna u Europskoj ligi u kolovozu i rujnu, tako brzo raspadne i sroza u listopadu i studenom. Dinamo naime nije pobijedio već mjesec dana nikoga. A i ta zadnja pobjeda protiv Opatije u Kupu razlog je za sram i skrivanje. U posljednja četiri susreta Dinamov "atomski napad" samo po primanjima zabio je samo jedan pogodak. Trener Zoran Mamić kaže da ne zna gdje je problem. A tko bi to trebao znati. Ante ili Josip iz Lepoglave ili Josipovca. Vrijeme je da se podvuče crta i kaže tko je kriv za ovakvo sramoćenje u Europi.

Možda će se to dogoditi na kraju ove jeseni. Pred Dinamom su još tri susreta HNL-a , Rijeka opasno puše za vratom, i treba biti oprezan da "bruka" ne bude još veća. A tu je i oproštaj od  EL s Celticom. Loše je, a s Dinamom to smo godinama navikli, može biti još gore.