Ima li kraja nogometnoj gluposti?

Nova pljuska hrvatskom nogometu dogodila se u Maksimiru, ovoga puta u režiji Torcide i Hajduka. Ne nije bilo nikakvih nereda, iako je sve bilo spremno za utakmicu visokog rizika. No, utakmica Dinama i Hajduka nije ni počela, jer su igrači Hajduka odbili izaći na teren.

Propozicije kažu da utakmica mora početi u zakazano vrijeme, može se zbog neke više sile čekati 15-tak minuta, i čekalo se, iako više sile u stvari nije bilo. Jednostavno, na blagajni podno južne tribine maksimirskog stadiona pojavili su se pripadnici Torcide koji su na listi osoba kojima je zbog prijašnjih grijeha određena mjera zabrane pristupa nogometnim utakmicama i takvima se ulaznice ne smiju prodati. Taj popis je u Maksimir dostavila policija, koja se i pobrinula da sporne osobe ne mogu ući na stadion. U znak solidarnosti, onda nije htio ući nitko od navijača Hajduka na tribinu jug, a kao vrhunac svega onda su solidarnost s navijačima pokazali i igrači Hajduka koji nisu htjeli izaći na teren.
 
Nakon sat vremena vijećanja, konferenciju za novinare je održao dobro pripremljeni  direktor kluba Tomislav Svetina, pojasnio da je ovo bio novi ciljani napad na hrvatski nogomet i ulazak u još veći kaos, a kao razloge naveo  nogometnu, ili točnije rezultatsku nemoć Hajduka kojim ne upravljaju dioničari, nego Torcida iz čijih je redova, po riječima Svetine i došla naredba da igrači ne smiju istrčati na maksimirski travnjak.
 
Splićani će se sa svojom istinom oglasiti sutra, no kakva god ona bila, za ne izlazak na teren slijedi im nova kazna. A hrvatskom nogometu, ovoga puta klupskom već je opaljena nova pljuska. Ima li kraja našim nogometnim glupostima?