Prisjele im Mozart kugle

Dok klub iz obližnjeg Maribora i dalje skuplja bodove i novce iz Uefine vreće, Dinamo se u Maksimiru smrznuo na -5 i tako već početkom studenog otvorio skijašku sezonu. Ni prvi ni zadnji put, jer Maribor i RB Salzburg  personificiraju baš ono što Dinamo nije - mudro vođeni klub jasne strategije i vizije razvoja. Modri su samo skupina osrednjih nogometaša koji su se slučajno našli tu na jednom mjestu, a sutra tko zna gdje, u kojoj zemlji i svlačionici.

Ne može se osporiti individualna kvaliteta igrača, većina njih su reprezentativci svojih zemalja, ali nemaju i neće imati ono što krasu susjede iz Maribora i Rijeke - momčadsku kompaktnost, red i hijerarhiju u svlačionici.

Stoga bi najbolje rješenje dinastiji Mamić bilo kompletni Dinamo transferirati u Lokomotivu i obratno. Naravno, malo karikiramo, ali ima li smisla skupo plaćati manekene poput Wilsona, Taravela, Sigalija, Machada i Goncala dok  istovremeno pravu priliku čeka talent Pavičića, Mišića, Šovšića, Bručića, Marića i ostalih.

Ti dečki nisu bolji od ovih koji sada nose dres Dinama, ali nisu ni puno slabiji, ali sigurni smo da bi ostavili dušu na terenu i znali u čijem dresu igraju. Ovako, maksimirskim travnjakom trči skupina beskrvnih plaćenika koja se odlično utopila u klupsku priču lutanja u svim segmentima…

Bila je to večer za zaborav hrvatskih klubova u kojoj  je Rijeka ipak na trenutke pokazala da je zrela momčad u europskim okvirima. Nažalost, Kekova družina još uvijek pati od nedostatka koncentracije i čvrstine u cijeloj utakmici - u Liegeu je to bilo zadnjih 20 minuta , a u Rotterdamu prvih 20. Ostalo je bilo sasvim u redu, ali što to vrijedi kad Andrej Kramarić nije imao svoju večer. Dečku se, ipak, ne može ništa zamjeriti - svojim golovima spašavao je Rijeku bezbroj puta, pa i on ima pravo na jednu slabiju večer. Slovenski stručnjak nikako ne može spojiti dva poštena treninga, u nedjelju ga već čeka Lokomotiva, a onda sedmorica igrača odlaze u kamp reprezentacije.

Tko zna što nam nosi novi nogometni tjedan, a ovog ćemo pokušati što brže zaboraviti…