Povratak hrvatske odbojke

Hrvatska se porazom od Belgije oprostila od Svjetskog prvenstva, no ukupno - širom otvorila vrata za povratak u vrh svjetske odbojkaške scene.

Svjetsko prvenstvo u Italiji jedno je od najboljih za Hrvatsku. Nije ih bilo puno, svega tri, no ono što nakon ovog nastupa imamo jest  kvalitetna baza koja obećava daljnji rast i razvoj hrvatske odbojke, nakon čega možemo ponovno do medalja na velikim natjecanjima.

Pokazale su naše odbojkašice da mogu igrati protiv jakih, velikih ekipa poput Japana i Njemačke. Bilo je i manje sretnih trenutaka kao što su posljednje dvije utakmice protiv Azerbajdžana i Belgije. Takvi padovi kod najboljih ekipa ne smiju se dogoditi, Hrvatska ih već na sljedećem velikom natjecanju ne smije imati i vjerujem da neće. No, tko im ovoga puta može zamjeriti?

Devet utakmica u 13 dana nije nimalo lako, a pad se dogodio onog trenutka kada je Hrvatska izgubila sve izglede za plasman u treći krug natjecanja. Možda je trebalo izdržati do kraja, ali iz utakmice u utakmicu naša je reprezenatcija sazrijevala, postajala sve bolja, a izbornik Angelo Vercesi tu se pokazao kao pravi vođa i stručnjak.

Vjerovao je u svoje odbojkašice kada su pobjeđivale, ali i kada su gubile, gurao ih naprijed, tjerao da vjeruju same u sebe. I uspio! I upravo je to početak jedne lijepe priče koja će se zasigurno naći na svim velikim natjecanjima u budućnosti. Sljedećeg već iduće godine na Europskom prvenstvu.