Hrvatski klubovi bez sreće

Ni Rijeka ni Dinamo nisu na žalost uspjeli okruniti svoje sjajne predstave i osvojiti po tri boda u 2. kolu Europske lige.

I dok Riječani imaju barem nekakvu utjehu jer su odnijeli bod favoriziranoj Sevilli, branitelju naslova, Dinamo je po starom običaju pao od jednog ispaljenog metka u Glasgowu. Ali za razliku od nekih ranijih susreta na Otoku kada su uglavnom bili nadigrani, modri su ovoga puta zbilja bili više nego dominantni. Zatajile su međutim nišanske sprave u najvažnijem trenutku, i sada ih do kraja natjecanja u skupini čeka velika borba i neizvjesnost. A europsko proljeće moglo se gotovo osigurati sinoć na Celtic parku.

Dinamo je jako uplašeno počeo susret. Gotovo je nevjerojatno da tako iskusna ekipa drhti kod izlaska na stadion Celtica. No za razliku od prethodnih susreta - a bila su još dva - kada su se tribine tresle od podrške sinoć je stadion bio poluprazan. Zbog slabijeg ulaska u sezonu Celtic je izgubio veliki dio navijačke podrške pa je gornja galerija bila potpuno zatvorena. Škotski prvak je iz jedine prave akcije zabio u šestoj minuti i to uspio održati do kraja. Dinamo točnije Wilson Eduardo se napromašivao kao nikada u životu, i toliko iznervirao navijače plavih da su poručili Mamiću, vrati ovog, a dovedi nam pravog Eduarda iz Brazila.

Rijeka je pak imala na užetu veliku Sevillu. Ali Španjolci su se poput boksača spasili lucky punchom i rastužili prepunu Kantridu. Komplimenti koji dolaze od suparnika neće pomoći ni jednom od dva hrvatska predstavnika u EL jer pamte se i pišu samo pobjede i bodovi.

Ali ako sportska pravda postoji, to će se i Riječanima i Zagrepčanima negdje vratiti. Još je 12 bodova u igri za prolazak dalje, i dok postoji i najmanja nada treba vjerovati u nokaut fazu. Ako se to već ne dogodi onda treba uzeti što je više moguće eura iz UEFA kase i bodova pa pomoći i sebi i hrvatskom nogometu s koeficijentom.