Adams operirala lakat i rame

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju kugle Novozelanđanka Valerie Adams operirala je lakat i rame na desnoj ruci s kojom je imala problema cijele godine.

No, ozljeda je nije spriječila da osvoji zlato na Commonwealth igrama u Glasgowu te pobijedi na sedam mitinga Dijamantne lige čime je produžili niz bez poraza na 56 uzastopnih natjecanja.

Operacija je prošla u najboljem redu i Valerie je već započela s oporavkom, izjavio je njezin menadžer Nick Cowan. Za sada nema informacija kada će se Novozelanđanka vratiti nastupima, no njezin menadžer je naglasio kako je glavni cilj maksimalno se spremiti za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

Adams će u Brazilu loviti treće uzastopno olimpijsko zlato nakon što je pobijedila u Pekingu (2008.) i Londonu (2012.). Adams je postala i prva atletičarka koja je osvojila četiri uzastopna zlata na svjetskim prvenstvima. Jedna je od tek devet atletičara koji su tijekom karijere osvajali svjetske naslove u svim mlađim kategorijama te u seniorskoj konkurenciji.