EP: Stolnotenisačice lako sa Škotskom

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija s maksimalnim je učinkom završila natjecanje u skupini F druge jakosne skupine na ekipnom Europskom prvenstvu u Lisabonu. U trećem kolu hrvatske stolnotenisačice nadigrale su Škotsku s 3-0 u pobjedama.

Izbornik Neven Cegnar u ovom je dvoboju uz Leu Rakovac dao priliku Petri Petek i Ivani Tubikanec, umjesto Tian Yuan i Sunčice Vugrinec, a one su pobjedama uzvratile na ukazano im povjerenje.

Rakovac je s 3:0 (5, 8, 5) bila bolja od Lynde Flaws, Petek je s također 3:0 (6, 3, 4) nadigrala Corinnu Whitaker, a Tubikanec je s 3:1 (8, -7, 6, 10) pobijedila Lucy Elliott.

Hrvatska je s maksimalnih šest bodova i bez izgubljenog meča osvojila prvo mjesto u skupini, ispred Grčke s četiri boda, Danske s dva i Škotske bez bodova. Hrvatska i Grčka nastavit će natjecanje za redoslijed od 17. do 24. mjesta i moguću promociju u elitni razred. Prvi susret na rasporedu je u petak u 11 sati protiv Slovenije.

Stolnotenisači će danas odraditi dvostruki program, odnosno odigrat će dva susreta u skupini D elitne skupine. Hrvatski stolnotenisači prvo će igrati protiv Rusije, a potom i protiv Rumunjske. Za ulazak u četvrtfinale dovoljna im je jedna pobjeda.