Medveščak slavio u Bratislavi

Hokejaši Medveščaka spojili su dvije pobjede zaredom u KHL ligi pobijedivši u Bratislavi Slovan s 4:1.

Orli su u prvoj trećini bili potpuno dominantni. Imali su 16 udaraca na gol, dok su Medvjedi prema vratima Johana Backlunda uputili samo tri. Osim što su imali mali broj udaraca na gol, zagrebački oklopnici su u 7. minuti ostali bez braniča Marka Katica koji je zbog naleta s palicom u područje glave i vrata dobio kaznu 5+25. U 19. je pala još jedna kazna za Medvjede. Na dvije minute bio je isključen Nathan Perkovich. No iako su Medvjedi do kraja trećine sačuvali 0:0, početkom druge trećine tri sekunde prije nego što se Perkovich trebao vratiti u igru, najbolji strijelac Slovana Ladislav Nagy, koji se vratio u momčad nakon ozljede, osigurao je Orlima gol prednosti.

Igrači Medveščaka nisu dugo čekali da im uzvrate. Šest minuta kasnije Pascal Pelletier iskoristio je asistenciju Brandona Segala i sve vratio na početak, da bi već u 33. u situaciji s igračem više Pelletier namjestio pak za Segala.

Medveščakovoj 12-ici ovo je bio prvi KHL pogodak, ali i prva gostujuća utakmica u kojoj je zaigrao. Krajem druge trećine, u 37. minuti, Medvjedima je ponovo bio isključen jedan igrač. Aaron Palushaj dobio je 2+10, ali vratar Barry Brust, koji je na kraju utakmice imao 43 obrana, nije dopustio igračima Slovana da iskoriste brojčanu nadmoć i izjednače.

Orli su u posljednjoj trećini ponovo imali bolji omjer udaraca na gol, a u jednom trenutku i 5-na-3, no ništa im nije pomoglo da preokrenu rezultat, naročito ne nakon što je u 55. Segal upisao i svoj drugi KHL pogodak. Točku na i minutu kasnije stavio je Patrick Bjorkstrand iz situacije s igračem manje.

HC SLOVAN BRATISLAVA - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

BRATISLAVA - Slovnaft Arena. Gledatelja 7985. Suci: Vasiljev, Ciplakov, Ivanov, Nesterov.

STRIJELCI:
1:0 SLO Nagy (Vondrka, Nedorost, 21) PP1
1:1 MED Pelletier (Segal, 27)
1:2 MED Segal (Pelletier, St. Pierre, 33) PP1
1:3 MED Segal (Pelletier, St. Pierre, 55)
1:4 MED Bjorkstrand (Murray, 56) SH

HC SLOVAN: Backlund, Janus, Stajnoch, Sigalet, Baranka, Sersen, Jeglič, Nedorost, Murley, Nagy, Lunter, Surovy, Foster, Bliznak, Mihalik, Štastny, Bartovič, Netik, Vondrka, Hudaček, Starosta.

KHL MEDVEŠČAK: Brust, Dekanich, Thomas, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Palushaj, Martinović, Hutchinson, Hedden, Anderson, Flood, Wright, Mezei, Bjorkstrand, Perkovich, Stewart, Katic, St. Pierre.

ISKLJUČENJA: Slovan 8, Medveščak 54.

UDARCI NA GOL: Slovan 44, Medveščak 17.