Pomlađena Mladost kreće u novu sezonu

Nova vaterpolska sezona za igrače Mladosti počet će kvalifikacijskim turnirom za Euroligu, koji će se održati od 24. do 28. rujna u Herceg Novom.

Uz Mladost i domaćina Jadran HN, na turniru će sudjelovati rumunjska Oradea, francuski Montpellier, njemački Hannover te ruski Kazan.

Ovaj turnir pokazat će mogućnosti naše pomlađene ekipe. Iako nema imperativa, trebali bismo izboriti plasman u drugi krug u koji ide pet od šest sudionika turnira
, izjavio je u utorak na konferenciji za novinare trener Mladosti Vjekoslav Kobeščak.

Po njegovu mišljenju, ovogodišnje natjecanje u Triglav regionalnoj vaterpolskoj ligi bit će najjače ligaško natjecanje na svijetu, jer će u njemu, uz hrvatske, slovenske i crnogorske klubove, po prvi puta igrati i četiri momčadi iz Srbije.

Prvi favoriti lige su dubrovački Jug i riječko Primorje, a naš je cilj da uđemo u završnicu natjecanja. Posebnu draž natjecanju dat će nastup klubova iz Srbije koji su prepuni mladih talenatiranih igrača, istaknuo je Kobeščak.

Najbolji svjetski vratar i kapetan Mladosti Josip Pavić smatra da će ova momčad Mladosti biti za nijansu bolja od prošlosezonske.

U odnosu na prošlu sezonu nedostaju nam Marko Martinić i Kristijan Milaković, ali smo zato dobili tri juniorska reprezentativca Buhu, Lozinu i Bašića, koji su se već na prvim treninzima odlično uklopili
, rekao je Pavić.

Potpredsjednik Mladosti Tomislav Družak rekao je da je na Trgovačkom sudu u Zagrebu održano zadnje ročište u predstečajnom postupku, pa sada klub ima sve uvjete za nastavak normalnog rada.

Zahvaljujem svim vjerovnicima, bivšim i sadašnjim igračima, koji su pokazali razumijevanje za našu situaciju i time omogućili okončanje predstečajne nagodbe, rekao je Družak.