Stolnotenisačice i stolnotenisači na ekipnom EP-u

Od srijede do nedjelje (24.-28. rujna) Lisabon je domaćin ekipnog Europskog prvenstva u stolnom tenisu na kojemu će u elitnoj skupini igrati najbolji hrvatski stolnotenisači, dok se stolnotenisačice moraju boriti za ponovni ulazak među 16 najboljih europskih reprezentacija.

Hrvatski stolnotenisači u prvom krugu natjecanja nalaze se u skupini D s Rusijom, Rumunjskom i Češkom. Reprezentaciju pod vodstvom izbornika Zvonimira Korenića čine Andrej Gaćina, Tan Ruiwu, Tomislav Kolarek, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine nastavit će borbu za naslov europskog prvaka u četvrtfinalu, dok će preostale reprezentacije ući u borbu za plasman od 9. do 16. mjesta. Hrvatska i nositelj skupine Rusija su favoriti za prolazak u četvrtfinale, koji bi našim stolnotenisačima donio i plasman na Europske igre, kojima je u lipnju 2015. domaćin Baku.

Plasmanu na Europske igre nadaju se i hrvatske stolnotenisačice, koje bi za ostvarenje tog cilja morale osvojiti prvo mjesto u drugoj jakosnoj skupini (Challenge divizija) Europskog prvenstva. Izbornik stolnotenisačica Neven Cegnar u Lisabon je odlučio povesti Petru Petek, Leu Rakovac, Tian Yuan, Ivanu Tubikanec i Sunčicu Vugrinec. Hrvatska je nositelj skupine E u kojoj su još Danska, Škotska i Grčka.

Hrvatski stolnotenisači natjecanje će započeti dvobojem protiv Češke u srijedu (16.00), a u četvrtak, drugog dana natjecanja po skupinama čekaju ih dva meča - protiv Rusije (13.00) te protiv Rumunjske (19.00).

Hrvatske stolnotenisačice će u srijedu imati dvostruki program. Igrat će protiv Grčke (10.00) i Danske (16.00), a posljednji meč u skupini odigrat će u četvrtak protiv Škotske (13.00).