Olimpijske stipendije za 14 hrvatskih sportaša

Olimpijske stipendije za pripreme i nastup na Igrama XXXI. olimpijade u Rio de Janeireu 2016. godine dobilo je danas 14 hrvatskih sportašica i sportaša.

Ugovore o dobivanju olimpijskih stipendija dobili su jedriličari Tina Mihelić, Tonči Stipanović te Šime Fantela i Igor Marenić, veslači Valent i Martin Sinković, Damir Martin i David Šain, taekwondoašice Iva Radoš te Ana i Lucija Zaninović, strijelci Snježana Pejčić i Giovanni Cernogoraz te gimnastičar Filip Ude.

Ovo je već uobičajen postupak u Hrvatskom olimpijskom odboru koji u suradnji s fondom Olimpijske solidarnosti MOO-a i nacionalnim sportskim savezima nastoji pomoći našim sportašima u pripremama za nastup na najvažnijem sportskom događaju - olimpijskim igrama za dvije godine u Brazilu, rekao je prigodom potpisivanja ugovora glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Po njegovim riječima HOO se pri predlaganju kandidata rukovodio do sada ostvarenim rezultatima, a da su dobro planirali, potvrđuje i nekoliko već ispunjenih normi za nastup na OI-ju u Riju.

Stipendiju će, od 1. rujna do početka igara u Riju, dobivati svi sportaši koji su danas potpisali ugovore jer se ona dodjeljuje sa svrhom ostvarivanja što boljih rezultata na OI-ju, a uopće ne sumnjam da će svi potpisnici uspjeti izboriti pravo nastupa u Riju, izjavio je Čop navodeći da će svaki sportaš od MOO-a mjesečno dobivati kunsku protuvrijednost u iznosu od 600 američkih dolara.

Pored sportaša i glavnog tajnika HOO-a ugovore o stipendiji su potpisali i predstavnici nacionalnih sportskih saveza iz kojih dolaze sportaši, a današnjoj svečanosti u zagrebačklom hotelu Panorama nije nazočio jedino gimnastičar Filip Ude.