Kickbokseru Gelenčiru četiri godine suspenzije

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) kaznilo je kickboksera Brunu Gelenčira zabranom nastupa od četiri godine, a Luku Jurića zabranom natjecanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od 18 mjeseci.

Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping nakon javne sjednice donijelo je odluku po kojoj je sportaš Bruno Gelenčir kriv jer je prekršio odredbu 2.8. Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA. Određena mu je zabrana nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od četiri (4) godine.

Gelenčir je kriv što je nekoliko dana prije održavanja Prvenstva Hrvatske u kickboxingu, 12. travnja 2014. u Poreču, dao natjecatelju na tom prvenstvu, Luki Juriću, tablete u kojima se nalazio klenbuterol (kategorija S1.2 anabolička sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava) zbog čega je navedenom sportašu odlukom Stegovnog vijeća za saslušanje i odlučivanje HZTA izrečena mjera zabrane natjecanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od 1 godine i 6 mjesec
i", stoji u obrazloženju kazne HZTA-a.