Nadam se da će EURO pomoći i našem gospodarstvu

Hrvatska ima dvorane koje su nam omogućile dobijanje novog natjecanja i siguran sam da opet možemo pokazati svijetu da smo dobri domaćini, izjavio je nakon dobijanja Europskog prvenstva za rukometaše 2018. predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola.

EHF potvrdio: Hrvatska domaćin EP-a 2018.

Želio bih zahvaliti svim federacijama koje su glasale za nas, a posebno me raduje što su nam svi čestitali nakon doista uspjele prezentacije naše kandidature, koju izaslanici nisu ni očekivali jer smo bili jedini kandidat. Srećom, Hrvatskoj za organizaciju prvenstva ne treba ništa dodatno od infrastrukture, dvorane imamo i sad se vidi koliko je za rukomet bilo značajno ulaganje koje je napravljeno za SP 2009. godine. Iako mi tih pet-šest dvorana tada nismo tražili kao Hrvatski rukometni savez, niti su to samo rukometne dvorane, to je bilo naslijeđe za cijeli hrvatski sport, rekao je Šola istaknuvši važnost EURO-a 2018 za Hrvatsku.

Europska i svjetska rukometna prvenstva gleda preko milijardu ljudi, pa je značenje ovog prvenstva za Hrvatsku, ne samo u sportskom smislu, praktički nemjerljivo. Rukomet je drugi sport po gledanosti u Europi, a nadam se da će EURO u Hrvatskoj pomoći i našem gospodarstvu, zaključio je Šola, koji je predvodio hrvatsku delegaciju na Kongresu EHF-a u Dublinu.

Europsko prvenstvo rukometaša 2018. održat će se Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču.