Hrvatskoj Europsko prvenstvo rukometaša 2018.

Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše koje će se 2018. godine održati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču, odlučio je Europski rukometni savez (EHF) na kongresu u Dublinu.

Ono što se znalo već prije, budući da je Hrvatska bila jedini kandidat za organizaciju EP-a 2018., sada je dobilo i službenu potvrdu. Bit će to peto veliko rukometno natjecanje kojemu će Hrvatska biti domaćin nakon Europskog prvenstva za rukometaše 2000., Svjetskog prvenstva za rukometašice 2003., Svjetskog prvenstva za rukometaše 2009. te nadolazećeg Europskog prvenstva za rukometašice koje će se održati u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza kongresu u Dublinu nazoče predsjednik Sandi Šola, glavni tajnik Damir Poljak , direktor marketinga Silvio Njirić i pomoćnica direktora marketinga Sandra Joka. Hrvatska kandidatura predstavljena je u subotu ujutro interaktivnom prezentacijom koju je vodio Frano Ridjan.

Šola: Nadam se da će EURO pomoći i našem gospodarstvu

Europsko prvenstvo 2018. održat će se u četiri hrvatska grada, u Zagrebu u Areni Zagreb kapaciteta 15.200 gledatelja, u splitskoj Spaladium Areni koja prima 11.000 posjetitelja, u Gradskoj dvorani u Varaždinu (5.200), te u Poreču, čija dvorana Žatika prima 3.500 gledatelja.

Na kongresu je donesena odluka i o domaćinu Europskog prvenstva za rukometašice 2018. godine, čiji će domaćin biti Francuska.