Sušić ipak ostaje izbornik BiH

Safet Sušić za sada ostaje izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine unatoč nezadovoljstvu što ga je izazvao domaći poraz od Cipra u prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro 2016. Odlučio je nakon višesatne rasprave vođene u Sarajevu iza zatvorenih vrata izvršni odbor Nogometnog saveza BiH (NSBiH).

Sušić je novinarima nakon sjednice IO-a rekao da se zapravo nije ni razgovaralo o tomu treba li otići ili ostati nego što dalje napraviti da bi se za dvije godine stiglo u Francusku jer za to ima još izgleda.

Zaključak sjednice je da smo loše počeli ove kvalifikacije, ali i da imamo još utakmica kao i da ništa nije izgubljeno, rekao je Sušić.

Ponovio je da preuzima odgovornost za neuspjeh, ali je i dio krivnje prebacio na igrače ustvrdivši da nisu ozbiljno shvatili njegova upozorenja da se i protiv Ciprana mora igrati odlučno.

Prema odredbama novog ugovora koji je Sušić zaključio s Nogometnim savezom BiH ranije ovog ljeta njegova je obveza za mjesečnu plaću od 25,5 tisuća eura osigurati plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Neuspjeh bi značio automatski raskid ugovora.