Brandao suspendiran na šest mjeseci

Napadač francuskog prvoligaša Bastije Brazilac Brandao suspendiran je na šest mjeseci jer je poslije utakmice protiv PSG-a fizički nasrnuo na Thiaga Mottu i udario ga glavom u glavu.

Brandao je u tunelu dočekao svojeg sunarodnjaka i udario ga po nosu, a zatim pobjegao. Spasio se bijegom u svlačionicu koju su morali osiguravati zaštitari dok se situacije nije primirila.

Na travnjak će se moći vratiti 21. veljače jer mu je u kaznu uračunata i privremena suspenzija koju je dobio krajem kolovoza. Međutim, prijeti mu i zatvorska kazna. Početkom studenog će odgovarati na sudu za napad s predumišljajem.

Brazilac je već prije u Francuskoj imao problema s ponašanjem. Prošle sezone je suspendiran na tri utakmice jer je laktom udario igrača PSG-a Yohana Cabayea. U ožujku 2011., dok je bio član Marseillea osumnjičen je da je u svojem automobilu silovao jednu 23-godišnjakinju na odmorištu uz autocestu u Aix-en-Provenceu.

Brandao je demantirao optužbe za silovanje, međutim nakon što je pušten iz pritvora odmah je pobjegao u domovinu. OM ga je posudio Cruzeiru, a potom i Gremiju. U Brazilu je ostao sve dok ga francuski sud nije oslobodio optužbe zbog nedostatka dokaza. Marseille ga je ubrzo prodao, a iduće dvije sezone bio je član St Etiennea. Od ove sezone nastupa za Bastiju.