Fantela i Marenić i dalje drugi

Dva dana prije kraja Svjetskog prvenstva za olimpijske klase u Santanderu Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u klasi 470, na polovici regate za Finn Ivan Kljaković Gašpić je treći, a Tina Mihelić pobijedila je plov za odličja u Laser Radialu te je na kraju osvojila šesto mjesto.

Dvojci u klasi 470 konačno su završili kvalifikacije i krenuli s finalnim jedrenjima, a Fantela i Marenić kvalifikacije su završili s pobjedom i kao vodeća posada ušli u finalnu seriju. U prva dva plova finala bili su deveti i drugi. Nakon jedrenja u petak znat će se deset finalista koji će se u subotu nadmetati za odličja.

Izvrstan dan bio je i za Kljakovića Gašpića u Finnu. Četvrto mjesto i pobjeda u prva dva plova finalne zlatne skupine donijeli su mu treće mjesto ukupnog poretka nakon šest jedrenja. Finaši imaju još tri dana natjecanja, a od ostalih hrvatskih kormilara 17. mjesto drži Milan Vujasinović, Josip Olujić je 22., a Nenad Bugarin 38.

Dan je izvrsno otvorila Mihelić pobjedom u plovu za odličja Laser Radiala. Nije dobro krenula, prvi krug nije bila među vodećima, međutim drugi krug je odradila izvrsno, preuzela vodstvo i pobijedila. Ukupno je osvojola šesto mjesto, a osigurala je i olimpijsku normu.

49eri su opet cijeli dan bili u pogonu, četiri plova, dva ujutro i dva poslijepodne, a Pavle Kostov i Petar Cupać nalaze se na 14. mjestu. Ova disciplina zatvara Svjetsko prvenstvo u nedjelju.