Mamić: Bili smo fantastični

Trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Zoran Mamić očekivano je bio oduševljen nakon što su 'modri' otvorili nastup u D skupini Europske lige uvjerljivom pobjedom 5-1 protiv rumunjskog prvoligaša Astre.

Čestitke momčadi na fantastičnoj pobjedi i hvala im na svemu što su večeras pokazali. Izvršili su gotovo sve zadatke koje smo stavili pred njih i onda to ovako izgleda," rekao je trener nakon utakmice, te dodao: Prvo poluvrijeme je bilo fantastično, a drugo smo svjesno bili mirniji i povukli se. Nije bilo potrebe više jurišati.

Mamić se zahvalio i publici.

Hvala i publici koja je napravila krasnu atmosferu i nosila nas cijelu utakmicu. Nadam se da će prepoznati vrijednost ove momčadi, koliko dečki ulažu truda i na koncu rezultate koje radimo te u budućnosti doći i u većem broju.

Mamić je pogodio sa izmjenama. Naime, Henriquez i Ćorić su ušli i bili strijelci.

Da, tako je ispalo, ali nisu Čop i Antolić bili loši pa sam ih zato vadio. Obojica su imali kartone, ali bili su odlični. Rekao sam igračima da je bogatstvo kada imamo toliki izbor i igrače koji uđu i donesu preokret: Henriquez protiv Hajduka i Istre, Soudani protiv Petrolula, Pjaca u Danskoj, Ćorić u Splitu... Sjajno je kada se mogu tako osloniti na svoje igrače i to je pravi užitak za trenera.

Mamić je komentirao i rezultat druge utakmice iz skupine, RB Salzburg - Celtic (2:2).

To je lijepo za nas što su uzeli po bod i govori da je grupa izjednačena. Nigdje nikome neće biti lako, ali mi večeras trebamo uživati.

Strateg Dinama se ne slaže da je njegova momčad ovom pobjedom preuzela ulogu favorita skupine.

Pored Celtica i Salzburga Dinamo nije favorit. Rekao sam već da imamo jako dobru ekipu koja to potvrđuje na terenu, nadam se da ćemo ovako nastaviti i pružiti našim navijačima još puno sreće i zadovoljstva.