Sušiću se trese stolica, NS BiH odlučuje o otkazu

Safetu Sušiću uzdrmana je pozicija izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon neočekivanog poraza u utakmici protiv Cipra na početku kvalifikacija za EP 2016. godine, prenose  mediji u BiH-u najavljujući kako će u petak o svemu izvanredno raspravljati Izvršni odbor NS BiH.

Pozvali smo izbornika koji je najavio svoj dolazak kako bismo od njega čuli izvješće nakon utaknice s Ciprom, kazao je sarajevskom Oslobođenju glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković.

List podsjeća kako je Sušić odmah nakon poraza od Cipra krivnju prebacio na igrače pri čemu je dodao kako bi se odrekao pet-šest reprezentativaca samo kada bi za njih imao odgovarajuće zamjene.

Pozivajući se na neimenovane izvore u NS BiH i Dnevni avaz piše kako tamo smatraju da je stanje u nogometnoj reprezentaciji zabrinjavajuće, te kako je nakon poraza od Cipra malo nade za plasman na EURO u Francuskoj.

Stalni verbalni rat između izbornika Sušića i igrača već prijeti totalnim raspadom reprezentacije, zaključuje Avaz.

Mediji već kalkuliraju s imenima potencijalnih Sušićevih nasljednika, pri čemu se spominju Duško Bajević, nekadašnji legendarni igrač mostarskog Veleža, ali i Faruk Hadžibegić i Talijan Walter Zenga, koji je bio i jedan od Sušićevih protukandidata kada se nakon Brazila odlučivalo hoće li on nastaviti voditi reprezentaciju koja se nije proslavila nastupom na Svjetskom prvenstvu.

Kao jedna od ključnih zapreka mogućem raskidu ugovora sa Sušićem su njegove financijske odrednice, koje predviđaju ogromnu odštetu, što bi NS BiH moglo dovesti i do bankrota.

Sušić po sadašnjem ugovoru ima mjesečnu plaću od, za bosanskohercegovačke uvjete, nevjerojatnih 50 tisuća konvertibilnih maraka (25,5 tisuća eura), te dodatne bonuse.

Sušić nogometnu reprezentaciju BiH vodi od 2009. godine.