Murray na dan referenduma podržao nezavisnost Škotske

Najpopularniji škotski sportaš, tenisač Andy Murray, je na dan referenduma na kojemu Škoti odlučuju o izdvajanju  iz Velike Britanije putem svog službenog Twitter profila odlučio podržati pobornike neovisne Škotske.

Veliki dan za Škotsku danas! Negativnost u kampanji tabora za ostanak u Velikoj Britaniji posljednjih dana promijenila je moje viđenje referenduma. Uzbuđen sam vidjeti ishod. Učinimo to!, objavio je Murray na svom Twitteru ujutro na dan glasovanja.

Kako je ishod glasovanja vrlo neizvjestan, razlika između dva tabora je u zadnja dva tjedna uglavnom u okviru statističke pogreške, i ovo Murrayevo izjašnjavanje moglo bi utjecati na krajnji ishod.

Inače, Murray nema pravo glasa na referendumu jer živi u Londonu, a tijekom kampanje je odbio izjasniti se podržava li pobornike odcijepljenja ili unioniste.

Ranije ove godine Murray je kazao kako mu se nije svidjelo mahanje škotskom zastavom vođe pobornika odcijepljenja Alexa Salmonda nakon njegova trijumfa u Wimbledonu prošle godine, ali mnogima je ostalo u sjećanju kako je uoči Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine tada mlađahni Murray izjavio kako će na njemu navijati za sve protivnike Engleske.