Messi proslavio godišnjicu dolaska u Barcu

Na današnji dan prije 14 godina Lionel Messi je potpisao ugovor za Barcelonu, a u godinama koje su uslijedile postao jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Tada 13-godišnji Messi je stigao u Barcu iz Newell's Old Boysa. Preselio je na Camp Nou s obitelji, budući da je Barcelona ponudila plaćanje liječenja deficijencije hormona rasta. Tadašnji sportski direktor kluba Carles Rexach inzistirao je na Messijevom dolasku povukavši jedan od najvažnijih poteza u sportskoj politici u povijesti kluba.

Prije točno 14 godina sam potpisao prvi ugovor za Barcelonu. Želim se zahvaliti svim dosadašnjim suigračima, trenerima, dužnosnicima kluba i navijačima na prekrasnim godinama koje sam proveo u klubu, poručio je argentinski majstor.

U prvoj momčadi je debitirao 16. studenog 2003. u prijateljskoj utakmici protiv Porta sa 16 godina i 145 dana, a ligaški debi je imao 16. listopada 2004. protiv Espanyola sa 17 godina i 114 dana.

U 428 utakmica koje je odigrao u dresu 'Blau Grane' Messi je postigao 356 golova i oborio niz rekorda. S Barcom je osvojio 21 trofej pri čemu tri Lige prvaka i šest naslova španjolskog prvaka.