Oduševljeni Međugorci dočekali osvajača US Opena

Osvajač US Opena Marin Čilić stigao je popodne u Međugorje gdje ga je na ulicama pozdravilo više tisuća građana koji ga nazivaju "Ponosom Hercegovine", a među njima su bili i brojni dužnosnici iz BiH i Hrvatske.

Čilić: Ne bih uspio bez Boga i Gospe Međugorske

Čilić je stigao u povorci u oldtimeru bez krova i oduševljeno je mahao sumještanima, a u njegovoj pratnji su bili motoristi iz brojnih mjesta u Hercegovini.

Osvajača US Opena je na platou ispred crkve Svetog Jakova u Međugorju dočekao predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda i župnik u Međugorju fra Marinko Šakota, a zajedno s njima bili su brojni dužnosnici među kojima je i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Čilić je nakon toga zajedno s obitelji sudjelovao u molitvi krunice na otvorenome iza Crkve Svetoga Jakova u Svetištu Kraljice Mira u Međugorju i čitao je poslanicu za vrijeme mise. Neposredno prije početka svete mise župnik Šakota je rekao da je današnji dan malo drukčiji te je brojnim hodočasnicima iz više zemalja svijeta pojasnio da je povod doček sumještanina Marina Čilića.

Osvojio nas je ljubavlju, skromnošću i jednostavnošću. I mi se želimo zahvaliti Bogu za sve što se dogodilo. Za sve što je prošao i za pobjede i za poraze. Zahvalimo Bogu i za sve što smo mi prošli kroz život, rekao je fra Šakota.

Čilića, njegove sumještane i navijače u Sportsko-rekreacijskom centru Čorkov Dolac zabavljat će, među ostalima Thompson, Jole i Tiho Orlić. Organizatori su navodno pripremili i iznenađenje koje još kriju od javnosti.