Evans najavio kraj karijere u siječnju

Najuspješniji australski biciklist svih vremena, pobjednik Tour de Francea 2011. te svjetski prvak iz 2009., Cadel Evans najavio je kako će svoju karijeru završiti u siječnju sljedeće godine na utrci Tour Down Under.

Evans je tijekom svoje dugogodišnje karijere, koju je započeo naslovom svjetskog prvaka u brdskom biciklizmu, postao prvi i, za sada, jedini Australac koji je uspio osvojiti Tour i svjetski naslov u cestovnoj vožnji, ali ove je godine u dramatičnom padu. Tako je na nedavnoj Vuelti bio tek 52. s više od dva sata zaostatka za pobjednikom Španjolcem Albertom Contadorom.

Cadel će ostati ikona za sve bicikliste u Australiji. On je napravio velike stvari za naš sport, a sada je na nama da mu pronađemo zamjenu, izjavio je budući predsjednik Australskog biciklističkog saveza Malcolm Speed.

Vlasnik australske profesionalne momčadi Orica i predsjednik Australskog biciklističkog saveza na odlasku Gerry Ryan najavio je kako će Evans ostati uz biciklizam, ali u još nedefiniranoj ulozi.

Uz pobjedu na Touru 2011., Evans je dva puta bio drugi na najvećoj svjetskoj utrci (2007. i 2008.), a po jednom je bio i treći na Giru d'Italia (2013.) i Vuelta a Espani (2009.).