Paović: Sada idemo po paraolimpijsku medalju

Hrvatska stolnoteniska paraolimpijska reprezentacija, predvođena novom svjetskom prvakinjom Sandrom Paović i brončanima Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić, vratila se u Zagreb sa Svjetskog prvenstva za osobe s invaliditetom koje je održano u Pekingu.

Paović je u Pekingu ostvarila najveći uspjeh u povijesti hrvatskog stolnog tenisa osoba s invaliditetom, a Mužinić i Dretar Karić bile su brončane u ekipnoj konkurenciji. Na SP-u su nastupili su i Pavao Jozić te Tomislav Špalj.

Sretna sam zbog medalje. Igrala sam izvrsno i cijeli turnir je prošao super. Iza sebe sam imala odličnu ekipu i jako sam zadovoljna svojim nastupom u Pekingu, izjavila je Paović na svečanom dočeku u VIP salonu Zračne luke Zagreb.

Bivša olimpijka, koja se nakon teške prometne nesreće u Francuskoj 2009. okrenula paraolimpijskom sportu, u rujnu prošle godine postala je europska prvakinja, a sada je osvojila i svjetsko zlato, što je sjajna najava uoči Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016.: Sada idemo po paraolimpijsku medalju. Pripreme za paraolimpijske igre ne traju dva mjeseca, već dvije godine, tako da se okrećemo pripremama za Rio.

Za sjajne vijesti iz Pekinga pobrinule su se i Mužinić i Dretar Karić osvojivši brončano odličje u ekipnoj konkurenciji te su tako nastavile osvajati medalje na velikim natjecanjima. Na EP-u u Splitu 2011. bile su treće, a prošle godine na EP-u u Lignanu i zlatne.

Izvrsna smo ekipa. Sretna sam što smo nakon medalja na europskim prvenstvima osvojile i medalju na svjetskom prvenstvu. Moram priznati kako je Anđela najzaslužnija za ovu medalju, naglasila je 35-godišnja Dretar Karić.

Na putu do finala zaustavile su ih Korejke pobijedivši nakon velike borbe 3:2 u setovima. Sve smo im bliže. Na Paraolimpoijskim igrama u Pekingu izgubile smo 3:1, a sada 3:2. Vjerujem kako ćemo idući put mi pobijediti, dodala je 21-godišnja Mužinić.

Trenerica Mirela Šikoronja smatra kako ovi rezultati nisu nastali preko noći već su plod napornog rada: Ništa ne nastaje preko noći. Iza njihovih rezultata je kvalitetan rad. Imamo sjajnu ekipu, a vjerujem kako će i u muška reprezentacija uskoro do medalja, dečki su vrlo blizu.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić čestitao je osvajačicama medalja, ali i ostalim sudionicima prvenstva s ponosom istaknuvši kako je u Pekingu ostvaren najveći uspjeh hrvatskog stolnog tenisa osoba s invaliditetom.

Kada u Kini, zemlji stolnog tenisa, ostvarite najbolji rezultat, onda je to zaista velik uspjeh. Nadam se kako će se stolnotenisači za ovako lijepe vijesti pobrinuti i na POI-ju u Rio de Janeiru 2016., poručio je predsjednik HPO-a.