Blaž Slišković trener Novog Pazara

Legendarni nogometaš Hajduka Blaž Slišković (55) postao je trener srbijanskog prvoligaša Novog Pazara, objavila je u ponedjeljak novinska agencija Tanjug.

Slišković će naslijediti Dragana Kanatlarovskog, koji je u subotu dobio otkaz nakon drugog uzastopnog prvenstvenog poraza.

Glavni tajnik Novog Pazara Redžep Korać izjavio je kako su sa Sliškovićem postigli načelan dogovor, te da će detalje utvrditi u utorak, kada se očekuje da će Slišković biti predstavljen javnosti. Slišković bi na trenerskoj klupi Novog Pazara trebao debitirati u subotu kada gostuju kod Crvene zvezde.

Nakon pet kola Novi Pazar se nalazi na sredini prvenstvene ljestvice, na osmom mjestu sa sedam bodova. Vodeći je Partizan s 15, a slijede Crvena zvezda sa 13 i Vojvodina sa 12 bodova.

U bogatoj igračkoj karijeri Slišković je nastupao za Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Rennes, a završio ju je 1998. godine u Zrinjskom iz rodnog Mostara. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 26 utakmica i zabio je tri gola.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, jednu sezonu vodio je Hajduk, zatim Zrinjski, Tiranu, rumunjsku Unireu, Široki Brijeg, saudijski Al-Ansar, te kineski Qingdao Jonoon. Bio je i izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.