Čilić u Zagrebu: Sad znam recept

Senzacionalni pobjednik US Opena Marin Čilić vratio se u Hrvatsku nešto poslije 13 sati.

Čiliću i ostatku hrvatske Davis Cup reprezentacije, koja je u Amsterdamu izborila povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa, u zagrebačkoj zračnoj luci priređen je svečani doček.

Uz Čilića tu je bio i 21-godišnji Kaštelanin Mate Delić, koji je donio jedan od tri pobjednička boda, a među čestitarima su se našli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin te predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

Puno se toga dogodilo u posljednjih 10-15 dana. Uživam svaki dan i ponosan sam što dolazim iz Hrvatske, što sam dobio toliku potporu od sviju. Znao sam da ću uspjeti ovo postići u svojoj karijeri, ali ne ovako brzo. Bilo je iznenađujuće, izjavio je Čilić na dočeku.

Najviše to sam dobio osvajanjem Grand Slam naslova je to što imam recept za dalje. Toga ću se držati kad se budem pripremao za sljedeće velike turnire i nadam se da ću ih još koji put osvojiti, dodao je Marin.

O igranju za Davis Cup vrstu nekoliko dana nakon trijumfa na US Openu najbolji hrvatski tenisač je rekao: Nije bilo nikakve dileme hoću li ići u Amsterdam. Samo je bilo upitno hoću li moći igrati u petak. Tu je Mate napravio vrhunski posao. Donio nam je bod u petak koji je možda bio i najvažniji. Pobijedio je grčeve na terenu i nervozu. Zaslužio je sve pohvale. Bilo je prelijepo opet biti s ekipom, a na kraju smo još i pobijedili.

Za mene i za ostale momke je bila velika stvar što je bio s nama. Bio mi je velika podrška, motivator i pomogao mi savjetima,
istaknuo je Čilićevu važnost Mate Delić.

Pred Marinom su sad dva tjedna u kojima nema turnirskih obveza, pa će imati vremena i za odmor prije nego krene u boj za ostvarenje svog revidiranog cilja do kraja sezone.

Plan je bio ući među 'Top 10' svjetskog tenisa. To sam ostvario, a sljedeći korak je probiti se među petoricu, što nije neostvarivo s obzirom na to da sam već sada po bodovima iz ove godine na petom mjestu, rekao je Čilić, kojeg su nakon susreta s novinarima u zračnoj luci Pleso čekale još druge brojne obveze i prijemi.

Glavna proslava Čilićevog trijumfa u New Yorku održat će se u utorak u Međugorju.