Bio je ovo čudesan tjedan

Nakon što je punih 16 godina čekala na novu turnirsku pobjedu, Mirjana Lučić Baroni u jednom je danu dva puta slavila na WTA turniru u Quebecu.

Prvo je u finalu pobijedila Amerikanku Venus Williams sa 6:4 i 6:3, a dva sata poslije slavila je i u konkurenciji parova zajedno s Čehinjom Luciom Hradecki nakon što su bile bolje od Njemice Julije Görges i Čehinje Andree Hlavackove 6:3 i 7:6 (8).

Bio je ovo čudesan tjedan. Radila sam naporno i ovo je nagrada za silan trud. Nevjerojatan je osjećaj nakon svih ovih godina ponovo osvojiti turnir. Ovo je poput sna, izjavila je nakon dvostrukog slavlja Lučić Baroni.

Hrvatska tenisačica bila je vrlo zadovoljna svojom igrom u finalu: Odigrala sam sjajan meč protiv jedne od najboljih tenisačica svijeta. Bila sam maksimalno koncentrirana i fokusirana. Igrala sam agresivno, dobro sam vraćala servise. Venus je prvakinja i zbog toga sam još sretnija.

Lučić Baroni ušla je u povijest kao tenisačica s najvećim razmakom između dva osvojena turnira. Do sada je rekord držala Japanka Kimiko Date Krum s 13 godina razmaka između dva naslova.

Nakon meča bila je iznenađena što je ušla u knjige rekorda: Stvarno sam rekorderka? Nisam znala. Super, Nije loše. Stvarno je dugo prošlo od posljednjeg osvojenog turnira, čak se ni ne sjećam svih detalja. Zbog toga je danas bio poseban osjećaj držati trofej u ruci. Još uvijek sam u šoku, stvarno se osjećam predivno.

Iako ima 32 godine ne razmišlja o prekidu karijere: Super se osjećam i zabavljam. Uživam igrajući, vratilo mi se samopouzdanje. Nema govora o mirovini. Sada igram svoj najbolji tenis.