SP: Odličan početak Fantele i Marenića

Ćudljivo vrijeme u španjolskom Santanderu, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u jedrenju, bilo je uzrok brojnih odgoda startova danas, pa se jedrilo od 14 do 19 sati i u većini klasa odrađeno je samo jedno jedrenje.

Usprkos nepredvidljivom vremenu Šime Fantela i Igor Marenić su nakon prvog dana natjecanja u klasi 470 na diobi drugog mjesta.

Vjetar je bio lagan, na granici regularnosti, no organizatori su odlučili pustiti plov do kraja. Nije krenulo najbolje, bili smo oko 12. mjesta na prvoj oznaci, ali raduje da smo kroz slijedeće stranice napredovali i ušli drugi u cilj. To je odlično, daje nam samopouzdanje, u brzinu, u trim, a ostalo korak po korak, plov po plov. Vrijeme je čudno, prognoza je takva za cijeli tjedan, idemo smireno i strpljivo, čekajući svoju priliku, zadovoljan je bio Fantela.

Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom dvojcu imale su dosta poteškoća na moru pa su nakon dva plova 39.

U poretku je napredovao daskaš Luka Mratović, nalazi se na 44. mjestu nakon četiri jedrenja.

Laseraši se i dalje muče. Tina Mihelić je napravila mali korak naprijed, na 12. mjesto, no još nije odjedrila onako ona zna. U petom plovu prvenstva, prvom finala, bila je 17.

Ludi uvjeti vladaju na moru, prvi dan finala nisam dobro počela. Vjetar je okrenuo i opet sam bila pri začelju flote. Nije baš mjesto za biti zadovoljna, ali što je tu je idemo dalje,  kazala je Mihelić.

Tonči Stipanović i Filip Jurišić pali su na 30. i 44. mjesto. Razlog je diskvalifikacija zbog preuranjenog starta u jedinom plovu za Laser. Srebrna i brončana skupina Lasera nije danas ništa odjedrila. Vodi Nizozemac Nicholas Heiner.

Sutra startaju posljednje dvije discipline, Finn i 49er. U Finnu Hrvatsku predstavljaju čak petorica kormilara - Ivan Kljaković Gašpić, Milan Vujasinović, Josip Olujić, Nenad Bugarin i Dan Lovrović.