Imamo svijetlu budućnost!

Pobjedu u susretu Davis Cupa u Amsterdamu mogao nam je danas donijeti Mate Delić, ali na kraju je ključni bod za povratak u Svjetsku skupinu, ne bez poteškoća, osvojio Marin Čilić u sudaru s inspiriranim Thiemom de Bakkerom.

Čilić donio povratak u Svjetsku skupinu!

Haase preokrenuo meč i izjednačio na 2-2

Gledajući na tenis kakav smo prikazali danas, mislim da je bio veoma kvalitetan meč, iako bi mnogi rekli zbog De Bakkerovog renkinga da nije dovoljno dobar, ali danas je igrao kao Top 30 igrač i bio je veoma težak meč. Odigrao sam jako dobro kad je trebalo, veoma konstantan meč, posebno s obzirom da mi je bio prvi na zemlji nakon dugo vremena. Mislim da sam se dobro prilagodio, rekao je Čilić.

O budućnosti ove mlade hrvatske reprezentacije Marin kaže: Meni je ovo bio nevjerojatan tjedan, nakon osvajanja US Opena emocionalno sam se iscrpio, uspio sam ipak doći ovdje. Sjajno je da je Mate u petak donio taj jako važan bod, to nam je otvorilo put prema pobjedi. Među najmlađim smo momčadima, imamo svijetlu budućnost i jako dobru ekipu za narednih nekoliko godina, zaključio je Čilić.

Izbornik Željko Krajan je komentirao: Šteta za Delića, imao je 2:0 u setovima i neke break-lopte, moglo je danas sve završiti s tim mečom. Na kraju je bilo jako opasno, De Bakker je bio inspiriran i znao je da mora ići na sve ili ništa, a taj rizik mu se isplatio, učinio je Marinu život težim nego što smo mislili. No i Marin je odigrao vrhunski, došao je s betona i odigrao prvi meč na zemlji, izdržao je i pritisak da mora pobijediti, izvrno je to odradio, kaže Krajan.

Nažalost nismo nositelji u Svjetskoj skupini, ali s Marinom i ovim mladim dečkima sljedeće godine možemo biti samo još opasniji, nadam se da ćemo s povratkom Dodiga u momčad biti još opasniji, nada se Krajan.