Nisam imao vremena razmišljati o nervozi

Mate Delić napravio je senzaciju pobijedivši Igora Sijslinga 4:6, 6:4, 7:5, 6:2 čime je Hrvatska povela 1-0 protiv Nizozemske u Davis Cupu. Delić, 154. tenisač svijeta, nije bio impresioniran gostujućim terenom i favoriziranim Sijslingom, inače 72. na ATP ljestvici.

Prije početka meča bio sam veoma nervozan i osjećao sam pritisak jer sam želio osvojiti taj bod važan za Hrvatsku. Međutim kada je počeo meč opustio sam se i razmišljao sam samo o igri, kako ću graditi poene da bih dobio meč. Nisam imao vremena razmišljati o nervozi
, rekao je Delić.

Dvadesetjednogodišnjaku to je bio debi za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju.

Nevjerojatno sam se osjećao nakon što sam iskoristio meč-loptu, posebno jer sam osvojio važan bod za Hrvatsku. Moja prva pobjeda i nadam se da će ih biti još, poručio je.

Delić je tako na najbolji mogući način zamijenio pobjednika US Opena Marina Čilića i približio Hrvatsku povratku u svjetsku skupinu Davis Cupa.

Hvala timu koji me podignuo kada sam imao problema s grčevima. Rekao sam 'makar me na nosilima iznijeli s terena, ja ću poginuti za taj bod za Hrvatsku', zaključio je Delić.

Na 1-1 izjednačio je vodeći nizozemski tenisač Robin Haase svladavši Bornu Ćorića 7:6 (4), 6:1, 6:4. Dvoboj je možda mogao imati sasvim drugačiji rasplet da je Ćorić u prvom setu iskoristio prilike koje je imao. Bile su to dvije set-lopte kod 5:4 i još jedna set lopta kod 6:5.

Prvi set je bio dobar. Imao sam tri set lopte, a na drugu mi je izašao retern na kojem sam riskirao i koji bi bio winner da sam pogodio. Netko će reći da nisam trebao riskirati, netko da jesam, ja sam se odlučio na rizik i nije uspjelo. Kasnije je Haase podigao igru na maksimum i nisam imao šanse. Pogotovo u drugom setu. Kad bih došao bliže on je uvijek servirao odlično, rekao je Ćorić.

Ćorić je imao šansu za povratak u meč u trećem setu i kod 3:4 i kod 4:5 jer je u oba navrata imao 0-30, no nije uspio pa je Haase izjednačio na 1-1 i tako poništio Delićevu pobjedu nad Sijslingom.

Mate je odigrao odlično, bio je to fenomenalan meč, čestitam mu. U subotu su parovi, to je važan meč, ako pobijedimo mislim da je 80% šansi da će u nedjelju biti 3-1 i da moj meč sa Sijslingom neće ni biti potreban
, dodao je Ćorić.