Šivolija-Jelica postao izbornik svih reprezentacija

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza odlučio je kako će Mario Šivolija-Jelica biti izbornik svih boksačkih reprezentacija.

Imali smo izborni stožer koji nije funkcionirao najbolje. Zato smo imenovali izbornika svih reprezentacija, a on će izabrati suradnike i trenere, mi mu se nećemo miješati u posao. Pravilo da uz izbornika svaki boksač može imati i svojeg trenera u kutu i dalje ostaje, izjavio je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak koji je od ustoličenja u studenom uspio pomiriti zaraćene strane u hrvatskom boksu.

Novoimenovani izbornik svih reprezentacija prošao je to turbulentno razdoblje i kao natjecatelj i kao trener, a ukazano povjerenje želi iskoristiti za jačanje jedinstva unutar hrvatskog boksa.

Želim vratiti koncept reprezentacije. Bit ću doista izbornik svih, i boksača i trenera. Želja mi je da imamo jedinstvo. Nastup u reprezentaciji mora biti čast, a kriteriji za izbor će biti jasno postavljeni. Uvjeren sam da ću opravdati ukazano povjerenje, naglasio je Šivolija-Jelica.

Novi izbornik nositelj je medalja s europskih i svjetskih prvenstava te posljednji hrvatski predstavnik, uz Marka Tomasovića, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i Pekingu 2008. Upravo će povratak hrvatskih boksača na olimpijski turnir biti jedan od glavnih ciljeva koje je Šivolija-Jelica postavio pred sebe. Hrvatska, zasad ima samo jednog olimpijskog A kandidata, superteškaša Filipa Hrgovića.

Nadam se da će mu se pridružiti i Hrvoje Sep, ali i još netko od ove sjajne juniorske generacije koja se ove godine vraćala s odličjima sa svih najvećih natjecanja, smatra Šivolija-Jelica.

Od 17. do 26. listopada u zagrebačkom Doma sportova hrvatski juniori borit će se za odličja na Europskom prvenstvu, na kojem se očekuje sudjelovanje oko 300-tinjak boraca iz 40-ak zemalja. Očekujem dvije do tri medalje koje bi zaokružile priču ove sjajne generacije, izjavio je novi izbornik.