Delić i Sijsling otvaraju dvoboj Nizozemske i Hrvatske

U Amsterdamu je održan ždrijeb prvog dana dvoboja Nizozemske i Hrvatske za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Kao što se i nagađalo najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić neće igrati prvog dana već će igrati u subotu u parovima te najvjerojatnije u nedjelju u pojedinačnom susretu.

Tako je status prvog igrača hrvatske reprezentacije dobio Mate Delić, koji će i otvoriti susret s Nizozemcima, a protivnik mu je drugopostavljeni nizozemski tenisač Igor Sijsling. U drugom susretu u petak igrat će najbolji Nizozemac Robin Haase i Borna Ćorić.

Hrvatski izbornik Željko Krajan odlučio je za subotnji dvoboj parova prijaviti Čilića i Marina Draganju,koji bi trebali igrati protiv Jean-Juliena Rojera i Thiema De Bakkera. Nedjeljni program otvorit će dvoboj najboljih igrača, odnosno Haasea i Čilića, iako je prijavljen Delić, a posljednji susret igrat će Sijsling i Ćorić.

Prvi susret u petak počinje u 13 sati, dvoboj parova u subotu počet će u 15 sati, a nedjeljni program počinje u 13 sati. Prijenose susreta na Drugom programu HTV-a i HR-a.