Mislim da bih mogao preskočiti meč u petak

Nakon osvajanja US Opena, Marin Čilić pridružio se u Amsterdamu hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji, koju od petka do nedjelje očekuje ogled protiv Nizozemske za povratak u Svjetsku skupinu. Najbolji hrvatski tenisač još uvijek nije siguran hoće li biti spreman za dvoboj već u petak.

Posljednja dva dana bila su iscrpljujuća. Obavio sam na desetke intervjua u New Yorku i gostovao u mnogim televizijskim emisijama. No, kada je čovjek sretan tada se sve može. Sretan sam i zadovoljan što sam u Amsterdamu. Još nisam svjestan što sam napravio. Sve će mi se slegnuti tek nakon tri, četiri tjedna kada ću ponovno početi igrati turnire. Dosta toga će se promijeniti za mene. ali mislim da smo zaslužili ovaj uspjeh, izjavio je Marin po dolasku u Amsterdamu.

Iako ima vrlo gust raspored, Marin Čilić želi pomoći reprezentaciji u povratku u elitni razred Davis Cupa. No, Čilić je naglasio kako je vrlo umoran, a tu je i samo jedan dan na privikavanje na zemljanu podlugu. Zbog toga Čilić još nije siguran kada će moći igrati.

Emocionalno sam dosta prazan, a i tijelo je iscrpljeno. Kada ste u turniru onda vas drži adrenalin, ali nakon  kraja traži odmor. Nisam se naspavao i sigurno će mi trebati sna. Trebat će mi barem dva dana da se malo odmorim i pokušam pomoći reprezentaciji. Nisam siguran hoću li moći igrati u petak. Raspored je težak, imam samo četvrtak kako bih se prilagodio na podlogu. Mislim da bih mogao preskočiti meč u petak. Vidjet ćemo, naglasio je Čilić.