U Rijeci obilježen Hrvatski olimpijski dan

Središnje obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana priređeno je u Rijeci, ali se glavni dio manifestacije, predstavljanje sportova na Korzu, morao otkazati zbog kiše koja pada cijeli dan u Rijeci.

Svečanost je otvorena podizanjem olimpijske zastave ispred zgrade gradske uprave. Podigao ju je bivši nogometaš i nogometni trener Nenad Gračan, osvajač brončane olimpijske medalje 1984. u Los Angelesu.

Predsjednik Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić izjavio je da je cilj održavanja Hrvatskog olimpijskog dana promocija sporta i poticanje mladih na bavljenje sportom.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ustvrdio je da su najbolja motivacija mladima da se bave sportom i ulažu u zdravi način života vrhunski rezultati sportaša koji plijene pažnju javnosti. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naglasio je da Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka mnogo ulažu u sportsku infrastrukturu, stvarajući uvjete da se što veći broj osoba može uključiti u sportske aktivnosti. Izrazio je nadu da će ti uvjeti omogućiti još bolje rezultate u budućnosti.

Nakon podizanja olimpijske zastave u gradskoj vijećnici predstavljene su publikacije Vodič za upis djece u sportske klubove i drugo izdanje Zdravstvenog vodiča za sportaše s ciljem približavanje sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog prvog kontakta djece i roditelja sa sportom.