Sušić: Igrači su bježali i krili se od lopte

Nogometna reprezentacija Cipra priredila je senzaciju otvorivši kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. pobjedom u Zenici protiv Bosne i Hercegovine 2:1. Očekivala se lagana pobjeda sudionika Svjetskog prvenstva u Brazilu, no 140. reprezentacija svijeta, koju je Hrvatska nedavno pobijedila u Puli 2:0, priredila je senzaciju.

Nismo zaslužili pobjedu. Protiv ovakve ekipe morate na odmor otići s dva gola razlike. Bili smo dobri samo prvih deset minuta, ostalo nismo izgledali dobro, rekao je izbornik Zmajeva Safet Sušić za BHT1, a prenosi Dnevni avaz. 

Domaćin je poveo već u šestoj minuti golom Vedada Ibiševića, no Cipar je u nastavku susreta okrenuo rezultat. Oba gola postigao je Dimitris Christofi. Izjednačio je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a zatim u 73. još jednom svladao Asmira Begovića. BiH je u posljednjim trenucima mogla osvojiti barem bod nakon što je sudac pokazao na bijelu točku, no udarac Miralema Pjanića obranio je ciparski vratar Antonis Giorgallides.

Sušić je istaknuo da je on odredio tko će izvesti kazneni udarac, a izbor je pao na Pjanića jer "ostali nisu bili toliko zainteresirani". Zamjera igračima što nisu pokušavali Ciprane iznenaditi udarcima iz daljine.

Neki igrači su bježali i krili se od lopte. Ponavljam, nismo podcijenili Cipar. Ovo nam je, mislim, prvi put da smo izgubili od neke slabije reprezentacije, dodao je Sušić.

Naši su susjedi novi ciklus dočekali bez Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića.