Ivanišević: Čilić je sve pomeo, to je tenis 22. stoljeća

Goran Ivanišević je 2001. osvojio Wimbledon kao igrač, a sada je u ulozi trenera odveo Marina Čilića do naslova na US Openu. Naš je najbolji tenisač u New Yorku u finalu svladao Japanca Keija Nishikorija, u polufinalu je bio bolji od Švicarca Rogera Federera, a u četvrtfinalu je pobijedio Tomaša Berdycha.

Ovo su golemi uspjesi. I moj Wimbledon i Marinov US Open. Osvojio sam ga kao igrač, a sada sam pomogao Marinu kao trener da osvoji svoj Mount Everest. Ponosan sam na njega. Na način na koji igra i kojemu se cijeli svijet divi. Posebno u zadnja tri meča, pomeo je sve. To je tenis 22. stoljeća, rekao je Ivanišević.

Pobjedom u New Yorku Čilić je stigao na deveto mjesto na ATP ljestvici čime je izjednačio najbolji plasman u karijeri. Na ljestvici na kojoj se računaju samo rezultati u ovoj kalendarskoj godini sjajan peti.

Lijepo je gledati te brojke renkinga, ali uvijek smo pričali da je to najmanje važno. Važno je kako igra, kako pristupa igri i kada bude to radio kao sada, renking će doći. Marin je već bio deveti, ali tada možda nije bio ni spreman biti deveti, od tog je momenta samo klizio dolje. Sada je dobio drugu šansu i mislim da sada više neće niti izaći iz prvih deset. Davno sam već govorio da je on igrač za biti među prvih pet, ljudi su me čudno gledati i nisu mi vjerovali, a sada smo im dokazali da su bili u krivu, dodao je Ivanišević.