Čilić: Nevjerojatna noć je iza mene, ali bit ću spreman za Davis Cup

Nakon uspjeha karijere Marin Čilić proveo je ludu noć u New Yorku, ali puno vremena za odmor nema, slijedi Davis Cup meč u Nizozemskoj, za kojega se Marin nada da će biti spreman barem do subote, a potom i doček u Međugorju.

O US Openu Marin kaže:

Od četvrtfinala sam igrao najbolji tenis u životu. Ova posljednja tri meča sve se poklopilo, igra, osjećaj na terenu, kontrola emocija u najkritičnijim situacijama. Pokazao sam sebi da s ovakvim tenisom mogu igrati protiv svih na svijetu i na najvećim pozornicama, tako da mi je ovo ogroman dobitak za dalje. Na velike turnire ulazit ću kao pobjednik Grand Slama, znajući da sa svojim tenisom mogu ostvariti sjajne rezultate.

Nakon velikog trijumfa uslijedila je luda noć:

Nevjerojatna noć je iza mene, jučerašnji dan je bio kao iz snova. Danas sam se probudio s peharom u rukama, s titulom Grand Slam pobjednika. Ušao sam u povijest. Ne mogu vjerovati što sam učinio za sebe i za svoju karijeru. Bio sam najponosniji što sam mogao proslaviti ovu pobjedu sa svojim timom i s najbližima, koji su bili ovdje.

O dočeku koji slijedi u Hrvatskoj i Hercegovini:

Očekujem veliko slavlje u mom rodnom mjestu, vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana gdje bi bilo najbolje organizirati neki doček. Zbilja bih volio proslaviti sa svima koji su mi davali podršku. Ovo je veliki trenutak za hrvatski sport, posebno za tenis, nadam se da će biti veliko, veliko slavlje...

O onome što slijedi na sportskom planu:

Nakon ovog turnira osvojio sam ogroman broj bodova, 2000, najviše u mojoj karijeri, i trenutačno sam peti na Race ljestvici, što znači da ću prvi put u karijeri igrati na završnom Mastersu u Londonu. Imali smo na početku godine cilj da uđem u prvih 10, vjerovao sam da mogu i da ću to ostvariti do kraja godine, ali ostvariti to na ovakav način, to je zbilja posebno.

A prvo dolazi važan Davis Cup meč s Nizozemskom:

U Davis Cupu slijedi jako važan susret u Nizozemskoj, igramo doigravanje za Svjetsku skupinu. Ove godine smo napravili sjajan posao u Poljskoj, sad dolazi gostovanje kod neugodnih Nizozemaca. Nisam siguran da li ću moći igrati u petak, mislim da ću biti spreman tek u subotu, ali ponovno imamo mladu ekipu željnu pobjede. Želimo u Svjetsku skupinu i želimo opet osvojiti Davis Cup, ili sljedeće godine ili u narednim godinama, zaključio je uskoro deveti tenisač svijeta.