Malta za dobar početak kvalifikacija za EURO

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras protiv Malte otvara kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. Susret na Maksimiru počinje u 20.45 uz prijenos na Drugom programu HTV-a i HR-a te na našem portalu.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Vatreni počinju novi kvalifikacijski ciklus. Plasman u Francusku izborit će uz domaćina čak 23 reprezentacije tako da je ovaj put puno lakši nego prošlih godina. Plasman na završnu smotru najboljih europskih reprezentacija izborit će po dvije prvoplasirane momčadi u svakoj skupini, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija, a ostali trećeplasirani igrat će dodatne kvalifikacije.

Ždrijeb je odlučio kako će izabranici Nike Kovača natjecanje u skupini H započeti s jednom od najslabijih reprezentacija - Maltom. Malta se čini kao lagani protivnik, ali u redovima Vatrenih naglašavaju kako se ne smije podcijeniti protivnika, jer bi mogla uslijediti kazna.

Vjerujemo u sebe, ali moramo na terenu pokazati da smo zaslužili ulogu favorita. Ako bismo Malti dopustili igru, oni imaju dovoljno kvalitetne igrače da nas ugroze. Utakmica protiv Cipra potvrdila je mnogo toga što smo već imali u glavi, ali donijela je i nove ideje o kojima razmišljamo. Pokušat ćemo postaviti momčad koja će nastaviti s onime što smo pokazali u Puli, a to je pritisak na protivnika radi što ranijeg postizanja pogotka, naglasio je hrvatski izbornik.

Pripremni dvoboj s Ciprom, koji su Vatreni dobili s 2:0, pokazao je kako su hrvatski nogometaši vrlo brzo ostavili Brazil iza sebe te da su maksimalno koncentrirani na kvalifikacije. Dvoboj s Ciprom pokazao je izborniku Kovaču i da može računati na neka nova lica u sastavu.

Tako bi večeras mogli na terenu vidjeti i neke nove igrače. Čini se kako se mladi Alen Halilović izvrsnom igrom protiv Cipra izborio za početni sastav, a u prvih 11 mogao bi zaigrati i Marcelo Brozović. Kao vrlo ozbiljna napadačka opcija nameće se i Andrej Kramarić.

U svakom slučaju od Vatrenih se očekuje uvjerljiva pobjeda kojom bi na izvrstan otvorili kvalifikacije za EURO 2016.