"Čilić je novi teniski kralj"

Svjetske agencije izvijestile su o pobjedi Marina Čilića u finalu US Opena hvaleći igru hrvatskoga tenisača.

Njemački Bild navodi Čilić je novi teniski kralj, a za francuski Le Figaro Čilić je novi princ New Yorka. Španjolska Marca kaže dobrodošao na prijestolje, a talijanska La Gazzetta dello Sport piše kako US Open ima novog kralja, možda neočekivanog, ali dostojnog.

New York Times napominje da sada i trener (Ivanišević) i učenik (Čilić) imaju Grand Slam naslov, i obojica su ga osvojila u ponedjeljak, a Čilić dodaje: Čini se da je ponedjeljak poseban dan za Hrvate.

Prošle godine u ovo vrijeme Čilić je bio u Hrvatskoj, odrađivao je suspenziju zbog dopinga. Osjećaj nepravde koja mu je nanijeta u tom slučaju odvela ga je do trijumfa. Igrao je smireno i bez pogreške, kao da mu je bilo suđeno da osvoji naslov na US Openu, piše BBC.

Čilićeva pobjeda na US Openu trebala bi inspirirati ostale igrače izvan "velike četvorke" (Federer, Nadal, Đoković, Murray), ocjenjuje britanski Guardian.

Uragan Čilić, 16. igrač svijeta, nije ostavio nikakve izglede Keiju Nishikoriju u finalu US Opena na Flushing Meadowsu. Hrvat je nametnuo svoju igru u meču koji je trajao tri seta, odnosno 1 sat i 54 minute i ostvario prvu pobjedu na Grand Slam turniru
, izvijestila je francuska novinska agencija AFP.

Reuters dodaje da je Čilić pomeo Japanca Keija Nishikorija dosegavši vrhunac u ovom sportu, godinu dana nakon što je zbog dopinga morao propustiti prošlogodišnji završni Grand Slam.

Hrvat sjajnoga servisa nadvladao je klonulog Nishikorija i za jedan sat i 54 minute ostvario nemilosrdnu pobjedu oduzevši tako desetom igraču svijeta mogućnost da postane prvi Azijac koji je osvojio Grand Slam, naglašava Reuters.

Ovom je pobjedom, nastavlja Reuters, Čilić postao prvi Hrvat koji je osvojio Grand Slam nakon pobjede njegova trenera Gorana Ivaniševića u Wimbledonu 2001.

U borbi tenisača koji su se prvi put našli u finalu Grand Slam turnira, hrvatski tenisač Čilić čini se da je imao bolje živce te je iskoristio svoj sjajan servis da nadvlada japanskoga protivnika, ističe CNN.

Sličnom odrješitošću svladao je i sedamnaesterostrukog osvajača Grand Slama, Rogera Federera u polufinalu, dodaje CNN.