Domaćinstvo EP-a je velika prilika za promociju naše zemlje

Nakon što je Hrvatska dobila domaćinstvo jedne od četiri skupina košarkaškog EP-a 2015., glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić zahvalio se Vladi na podršci ovom projektu, te istaknuo da je ovo velika prilika za promociju naše zemlje.

Zahvaljujem se Vladi RH koja je podržala ovaj projekt, jer je Fiba traži da vlade stanu iza takvog projekta. Ovo je produkt dugodišinjeg rada Saveza i rezultata svih selekcija, pogotovo mlađih. Također, to je nagrada za sve što smo dosad radili, za organizaciju pet-šest EP-a za mlađe kategorije u zadnjih 20 godina i prisutnost na svim velikim natjecanjima u posljednjih deset godina. Dobili smo povjerenje u tajnom glasovanju svih članova 'Boarda' europskog ogranka Fibe, izjavio je Drakšić.

EP 2015. trebalo je biti održano u Ukrajini, ali je zbog ratnog stanja u toj zemlji FIBA odlučila Ukrajincima oduzeti domaćinstvo, a za utjehu im dodijeliti organizaciju Eurobasketa 2017.

Domaćini EP-a 2015., koje će se igrati u rujnu, bit će Hrvatska (Zagreb), Njemačka (Berlin), Latvija (Riga) i Francuska (Montpellier), u kojoj će biti igrana i završnica kojoj će domaćin biti Lille.

Ubuduće će biti vrlo teško dobiti domaćinstvo, jer će EP biti svake četiri godine. Budući da smo mi zemlja s jakim turističkim sektorom ovo je velika prilika za promociju, jer EP u košarci je najveće natjecanje kojeg možete organizirati nakon Olimpijskih igara, te SP-a i EP-a u nogometu, napomenuo je Drakšić.

On je kazao da se sada treba sastati Upravni odbor HKS-a, te onda formirati Organizacijski odbor EP-a.

Sada se treba sastati Upravni odbor HKS-a jer od europskog ogranka Fibe dobili smo ugovor koji točno precizira što treba raditi svaki od organizatora. Nakon toga će se ići na formiranje Organizacijskog odbora EP-a. Onda kreće organizacija. Mi imamo iskustva što se tiče sportskog dijela, ali tu su još marketing i drugi detalji koje ćemo dogovarati sa suorganizatorima, rekao je Drakšić.