Inozemni mediji o Čiliću i Nishikoriju

Nakon što je u polufinalu US Opena Marin Čilić izbacio Rogera Federera, a Japanac Kei Nishikori prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, njemačka novinska agencija DPA ističe da ćemo u ponedjeljak gledati finale autsajdera.

I New York Times je na sličnom tragu. Umjesto očekivanog finala između Federera i Đokovića, i njihovih trenera Stefana Edberga (Federer) i Borisa Beckera (Đoković), gledat ćemo dvoboj Gorana Ivaniševića (trener Čilića) i Michaela Changa (trener Nishikorija).

Za britansku agenciju Reuters to je bio dan koji je donio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti Grand Slam turnira. Reuters navodi da Federer nije imao odgovor na Čilićeve silovite servise i udarce s osnovne linije.

Francuski L'Équipe piše da je Čilić lakoćom svladao Federera. I britanski Guardian ističe da je Čilić demolirao Federera, a legendarni tenisač John McEnroe bio je impresioniran Čilićevom partijom i njegovim udarcima s osnovne linije.

Japanski navijači dugo su slavili pobjedu Nishikorija. To je bila udarna vijest u svim japanskim medijima, a neke novine objavile su posebna izdanja posvećena Nishikoriju.