Čilić nakon pobjede nad Federerom: Moj meč karijere

Naš najbolji tenisač Marin Čilić došao je do uspjeha karijere plasiravši se u finale US Opena pobjedom nad legendarnim Rogerom Federerom od 6:3, 6:4, 6:4.

U 104 minute Čilić je bivšem svjetskom broju jedan očitao pravu lekciju, iako je prije ovog meča pet puta gubio protiv Federera. Na prvu pobjedu je dugo čekao, ali nije mogao izabrati bolji trenutak.

Bio je to moj najbolji meč u karijeri. Nisam mogao ni sanjati da mogu ovako odigrati u teškim uvjetima i u dvoboju u kojem je ulog bio ovako visok. Od petog seta meča protiv Simona u osmini finala odigrao sam nevjerojatno dobro, rekao je presretni Čilić u razgovoru za Eurosport neposredno nakon završetka dvoboja.

Marin je još jednom istaknuo važnost i zasluge svojega trenera Gorana Ivaniševića za ovaj rezultat
.

Otkad smo počeli raditi, konstantno napredujem. Na Grand Slam turnirima sam igrao jako dobro. Rekao sam i prije ovog meča da mogu pobijediti svakoga kada dobro serviram. Ne sjećam se da sam ikada bolje servirao nego danas
, zaključio je Čilić koji je ovom pobjedom nadmašio rezultat svog učitelja s US Opena. Ivaniševića je, naime, prije 18 godina u polufinalu zaustavio Amerikanac Pete Sampras.