Repeša: Neću dati ostavku

Izbornik hrvatske košarkaške reperezentacije Jasmin Repeša rekao je za HRT kako neće dati ostvaku nakon poraza od Francuske u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Neću dati ostavku. Ja ovako i onako nisam radio na ugovor. Ako ima nekog tko misli da može ovaj posao raditi bolje od mene neka se javi, rekao je Repeša.

Očekivali smo bolji rezultat na SP, ali prvenstveno da ćemo igrati bolje. Zašto se to nije ostvarilo, pokazat će analiza koju tek trebamo napraviti. Mi imamo mladu ekipu i u našoj igri bilo je previše amplituda, uspona i padova. To se dogodilo i večeras, treća četvrtina je bila katastrofalna, a posljednju smo odigrali jako dobro. Ipak, imamo mlade igrače koji dolaze i hrvatska košarka ima svjetlu budućnost, kazao je Repeša na konferenciji za novinare.

On je istaknuo da su bili dobro pripremljeni za dvoboj protiv Francuske.

Bio je to težak susret, pogotovo u fizičkom smislu, ali to smo očekivali i bili smo dobro pripremljeni za utakmicu. Otvorili smo fantastično, nismo im dozvolili lake koševe. Rotacije nakon odličnog početka bile su uvjetovane umorom nekih igrača i osobnim pogreškama, a nakon toga smo izgubili ritam, rekao je Repeša.

Za izbornika Repešu ključnom se pokazala treća četvrtina.

Početak treće četvrtine bio je najlošiji dio utakmice. Francuzi su zabili puno lakih poena, a neki od njih su bili čista sreća. Ipak, u posljednjoj dionici našli smo energije za povratak, došli smo do prilike za potpuni preokret i pobjedu, ali promašili smo taj šut. Ta posljednja četvrtina bila je najbolje što smo odigrali na ovom SP-u, ocijenio je Repeša.

Na novianrski upit zašto je centar Ante Tomić, koji je odlično odigrao u zadnjoj četvrtini, otišao na klupu tri minute prije kraja i više se nije vraćao u igru, Repeša je odgovorio: Svaki puta kada sam mijenjao Tomića to je bilo iz istog razloga, zato što je bio umoran i zato jer je on to tražio.

Bojan Bogdanović, najbolji igrač Hrvatske u porazu od Francuske, izjavio je nakon susreta da ovo smatra neuspjehom.

Istina je da da smo izubili od europskih prvaka, ali nisu bolji od nas. Ovo je veliko razočaranje. Najavljivali smo velike stvari uoči SP-a, a ispali smo u osmini finala. Za mene je ovo neuspjeh, izjavio je Bogdanović za HTV.

Dobro smo ušli u utakmicu, a onda smo se bez potrebe krenuli utrkivati s njima, što im je omogoćilo lake poene. I onda ta crna rupa u trećoj četvrtini, kada su se odvojili. Ta crna rupa nas je koštala poraza. A to nije prvi puta, i prije smo imali crnih rupa na ovom SP-u, rekao je Bogdanović, koji je bio najbolji strijelac Hrvatske sa 27 koševa.